Пендаровски: Одлична вест повторното актуелизирање на Берлинскиот процес

Пендаровски: Одлична вест повторното актуелизирање на Берлинскиот процес

Скопје – Основна работа при борбата со корупцијата е непреченото и независното функционирање на институциите. Број два, е интегритетот и професионалноста на оние кои ги водат институциите и, број три, политичка волја на тие кои учествуваат во работата на институциите за борбата против корупцијата да биде на највисоко ниво. Кога зборуваме за борба против корупција, јас не мислам само на корупција на високо ниво, туку на корупција на сите нивоа во општеството. Значи, од најнискиот шалтер во општеството во некоја локална самоуправа до највисоки нивоа на корупција, изјави премиерот Димитар Ковачевски.