pt-pt flag go to the original language article
This article has been translated by Artificial Intelligence (AI). The news agency is not responsible for the content of the translated article. The original was published by Lusa.

BRUSEL – Předseda Výboru regionů Evropské unie, Vasco Cordeiro, dnes varoval, že politika soudržnosti je nezbytná pro konkurenceschopnost Evropské unie (EU) a že nemůže být chápána jako „charitativní politika“.
„EU potřebuje […] obnovenou a posílenou politiku soudržnosti,“ řekl Vasco Cordeiro během slyšení v Evropském parlamentu (EP) v Bruselu.
Předseda Výboru regionů Evropské unie dodal, že tato myšlenka není nová a že již byla zahrnuta v několika návrzích na zlepšení konkurenceschopnosti evropského společenství, včetně „zprávy Draghi [napsané bývalým italským premiérem Mariem Draghim], dnes zveřejněné, která mimo jiné zdůraznila důležitost politiky soudržnosti“.
Silná a jasná politika soudržnosti, uvedl Vasco Cordeiro, je nezbytná pro „konkurenceschopnost a vitalitu“ Evropské unie.
Avšak k tomu je nutné pohlížet na politiku soudržnosti jako na „politiku pro všechny regiony“.
„Není to charitativní politika, je to politika, která posiluje schopnost regionů čelit výzvám, a skutečnost, že je pro všechny regiony, znamená, že musí být přizpůsobena každému regionu nebo skupině regionů,“ dodal.
Tato politika, dodal, „nemůže být myšlena pouze pro regiony s nižším stupněm rozvoje“. (10/09/24)