de flag go to the original language article
This article has been translated by Artificial Intelligence (AI). The news agency is not responsible for the content of the translated article. The original was published by APA.

Bruxelles/Strasbourg/Wien – Østrigs finansminister Magnus Brunner (EVP) vil være ansvarlig for migration og indre anliggender i den nye EU-kommission. Kommissionsformand Ursula von der Leyen præsenterede tirsdag i Strasbourg sin liste med navnene på sit nye team og de tildelte porteføljer. Den tyske sagde på sin pressekonference, at hun var overbevist om, at Brunner ville “excelent beherske” det tildelte migrationsdossier. For alle kandidater gjaldt det, at de ville være kommissærer, der tog politisk ansvar og ikke behøvede at have en teknisk baggrund: “Brunner har en juridisk baggrund og en fremragende baggrund som minister.”

Brunner selv sagde ifølge udsendelsen: “Det er mig en ære at få overdraget porteføljen for indre sikkerhed og migration i EU-kommissionen af præsident Ursula von der Leyen. Dette område er afgørende for Europas Fremtid og Unionens fungerende.” Østrig har klart positioneret sig for indre sikkerhed i Europa og bekæmper succesfuldt den irregulære migration. “Vi står over for store udfordringer, men også chancer for at styrke Europas værdier og sikkerhed.”

Migrationseksperten Gerald Knaus sagde til “Vorarlberger Nachrichten” (Online-udgaven fra tirsdag), at Brunner var “så at sige EU’s sidste chance”. Knaus: “Hvis det ikke lykkes denne kommission at regulere Schengen og asyl, så er Schengen historie.” EU har i ti år forfulgt planer på migrationsområdet, der har haft meget lidt effekt. Derfor er det “ikke dårligt, hvis nogen udefra kommer ind, som ikke har arbejdet med emnet i lang tid. Han kan se på, hvad der objektivt har fungeret godt, og hvorfor vi med så mange planer, der lyder godt, er fejlet.” (17.09.2024)