mk flag go to the original language article
This article has been translated by Artificial Intelligence (AI). The news agency is not responsible for the content of the translated article. The original was published by MIA.

Skopje – Den østrigske europaparlamentariker Thomas Weitz er blevet udnævnt til ny rapportør for Europa-Parlamentet for Nordmakedonien.

Weitz kommer fra De Grønne i Europa-Parlamentet og er medlem af det østrigske parti Die Grünen – Die Grüne Alternative (DG).

I februar 2017 blev Weitz nomineret til medlem af bestyrelsen for Det Europæiske Grønne Parti og blev valgt til denne funktion i marts ved Kongressen for Global Greens og European Greens i Liverpool. I denne position er han blandt andet ansvarlig for samarbejde med grønne partier i Tjekkiet, Slovenien, Polen, Ungarn og Albanien og støtter udviklingen af grønne partier i Nordmakedonien, Kroatien, Montenegro og Serbien. I juni 2022 blev han genvalgt til Det Europæiske Grønne Partis 35. Råd som medformand sammen med den franske senator Mélanie Vogel fra den franske Europæiske Økologi – De Grønne. 

På sin profil på det sociale netværk X skriver han blandt andet, at han går ind for EU-udvidelse med fokus på Vestbalkan. (22. oktober)