hr flag go to the original language article
This article has been translated by Artificial Intelligence (AI). The news agency is not responsible for the content of the translated article. The original was published by HINA.

MOSTAR – Direktør for tjenesten for utenlandske saker i Bosnia-Hercegovina Željko Laketa advarte mandag om at det oftest er afghanere som organiserer væpnede kriminelle grupper som smugler migranter til Kroatia, og oppfordret EU til å hjelpe landene på migrantveis for å etablere grensekontroll.

I løpet av de siste to ukene er to migranter blitt drept i gjensidige oppgjør, en i Bihać og en annen i Sarajevo, noe myndighetene i BiH tilskriver stadig mer voldelige kriminelle grupper blant migrantene selv.

“Dessverre har disse også blitt væpnede grupper. Essensen er at de driver med ulovlig transport av migranter over grenser hele veien til EU,” sa Laketa til Sarajevo-avisen Dnevni Avaz.

Han forklarte at antallet væpnede kriminelle grupper blant migrantene i dette landet har økt etter at politimyndighetene i Serbia og Ungarn gjennomførte flere aksjoner.

De kriminelle gruppene organiseres oftest av afghanske statsborgere. Han uttalte at eskaleringen av volden er bekymringsfull og oppfordret EU til å hjelpe Balkan-landene med å etablere grenseovervåkning.

“Jeg tror dette har blitt en alvorlig sikkerhetstrussel, og at EU må gjøre noe for å hjelpe landene på migrantveien med å forhindre dette,” understreket Laketa. (9. september 2024)