mk flag go to the original language article
This article has been translated by Artificial Intelligence (AI). The news agency is not responsible for the content of the translated article. The original was published by MIA.

Skopje – Uden vedtagelse af forfatningsændringerne vil det ikke være muligt at låse op for vores stats adgang til EU, udtalte Nordmakedoniens europaminister, Orhan Murtezani, i dag, spurgt om han deler premierminister Hristijan Mickoskis og udenrigsminister Timcho Mucunski syn på udsat anvendelse af forfatningsændringerne.

– Jeg mener, som også ambassadøren for den Europæiske Delegation og alle ambassadører fra vores strategiske partnere har påpeget flere gange, at dette er et seriøst skridt, altså en seriøs forhindring foran os, som vi bør påtage os og bestræbe os på at løse hurtigst muligt. Som I ved, har vi i valgkampen, taler nu som koalition “Værd”, understreget, at dette er en af de vigtigste prioriteter, og det er også inkluderet i regeringens program som prioriteter, sagde Murtezani.

Nordmakedoniens udenrigsminister Timcho Mucunski udtalte for nylig, at vi som stat er klar til at acceptere forfatningsændringer i overensstemmelse med Forhandlingsrammen, men at de træder i kraft, når vores land træder ind i EU, hvilket på denne måde giver en garanti for os som stat, at der ikke vil være yderligere nye betingelser fra Bulgarien på bilateral basis på vores vej mod Den Europæiske Union. Og premierministeren i Nordmakedonien, Hristijan Mickoski udtalte, at dette er en del af valgprogrammets for VMRO-DPMNE, og at vi som folk har gjort alt for mange indrømmelser tidligere. (30. juli)