nl flag go to the original language article
This article has been translated by Artificial Intelligence (AI). The news agency is not responsible for the content of the translated article. The original was published by ANP.

Beljaarts mente, at det “var godt at høre”. Også Nederland “springer ikke ligefrem” for at bruge ekstra penge på at styrke den europæiske økonomi.

Draghi understreger i sin nyligt offentliggjorte rapport, at der er brug for radikale ændringer i EU’s økonomi. Hvis det ikke sker, truer EU med ikke længere at kunne spille en betydelig rolle på den økonomiske verdensscene og at tabe kampen til økonomiske stormagter som USA og Kina.

EU-medlemsstaternes økonomi-ministre gav torsdag i Bruxelles en første reaktion på rapporten. Beljaarts hørte megen påskønnelse for analysen, kursen og nødvendigheden af at samarbejde som EU-medlemsstater, fortalte han i Bruxelles. Draghi rådgiver blandt andet om at fremskynde innovation, arbejde hen imod kulstoffattig produktion og sænke energipriserne.

Beljaarts foreslog torsdag at skille diskussionen ad. “Vi ønsker ikke at forplumre den substantielle diskussion med, hvordan vi skal finansiere den, da det muligvis forringer substansen.”

Draghi-rapporten er udarbejdet på bestilling af Ursula von der Leyen, formand for Europa-Kommissionen. Analysen om den dårlige tilstand i den europæiske økonomi og planerne for at vende bøtten står højt på den europæiske politiske dagsorden i de kommende uger og måneder.

(26. september)