Have the article read by OpenAI (Beta). Please note that AI translations may take some time to process.

EU-landene i Schengen-zonen skal som udgangspunkt have åbne grænser, men kontrollen ved den dansk-svenske grænse bliver nu skærpet, oplyser justitsminister Peter Hummelgaard (S).

Det skal blandt andet medføre, at dansk politi skal øge sin tilstedeværelse i tog, der ankommer i Danmark fra Sverige.

Politiet skal også have flere ressourcer til at holde øje med og analysere ANPG-kameraerne ved grænsen, skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

ANPG-kameraer bruges til at scanne nummerplader på biler.

“Som led i politiets markante indsats for at få bragt de her episoder til ophør, styrker politiet nu også indsatsen ved grænsen mod Sverige”, udtaler justitsministeren i pressemeddelelsen.

Udmeldingen kommer i kølvandet på, at der i den seneste tid har været flere episoder, hvor unge svenskere er blevet tilbageholdt for kriminalitet i Danmark.

Nogle af sagerne formodes at trække tråde til et opgør i det kriminelle miljø og personer med tilknytning til Sverige.

Politiet i både Danmark og Sverige har beskrevet, at unge svenske mænd bliver hvervet og betalt for at komme til Danmark.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at man vil styrke efterforskningsindsatsen i Københavns Politi med fokus på blandt andet at retsforfølge dem, som bestiller og inddrager svenskere i danske konflikter.

Det er også tidligere blevet meldt ud, at dansk politi vil udstationere danske betjente i Sverige, ligesom at svenske betjente skal udstationeres i Danmark.

Det redaktionelle ansvar for udgivelsen ligger hos Ritzau.