Have the article read by OpenAI (Beta). Please note that AI translations may take some time to process.

Massiv statsstøtte fra Kina og USA har de senere år flyttet grøn industri ud af EU. Nu har EU-Parlamentet dog vedtaget lovgivning, som skal være med til at bringe den grønne industri tilbage til Europa.

Den såkaldte Net-Zero Industry Act, som allerede er aftalt med EU-landene, sætter mål op for den grønne industri i Europa. Målet er, at EU skal levere 40 procent af sit eget behov for ren teknologi inden 2030.

Det skal primært ske ved at accelerere besværlige tilladelsesprocedurer og beskytte lokale virksomheder mod “unfair” udenlandsk konkurrence. Det vil i praksis sige konkurrence fra statsstøttede kinesiske og amerikanske virksomheder.

”EU er ved at vågne op fra sin tornerosesøvn og har set, at vi bliver nødt til at agere i forhold til den benhårde statsstøttede konkurrence fra især Kina og USA, siger Jan Hylleberg”, der er viceadministrerende direktør i Green Power Denmark.

Også Dansk Industri ser et stort behov for handling. De europæiske virksomheder står i dag i en situation, man ikke kunne have forestillet sig for bare et par år siden, siger Rikke Wettendorff Nørgaard, der er Europapolitisk chef i DI.

”Virksomhedernes konkurrenceevne er truet, og det kræver fælles EU-løsninger, der sikrer, at de kan konkurrere på lige vilkår”, siger hun.

Det redaktionelle ansvar for udgivelsen ligger hos Ritzau.