Have the article read by OpenAI (Beta). Please note that AI translations may take some time to process.

EU vil øge antallet af ukrainske soldater, der skal gennemgå træning. Det siger EU’s udenrigschef, Josep Borrell. Han forventer, at der vil kunne meldes et nyt mål ud fredag i forbindelse med et møde i Bruxelles for EU-landenes forsvarsministre.
“Træningen af ukrainske soldater er en afgørende del af den militære støtte til Ukraine. Målet i dag er at træne 60.000 ukrainske soldater. Det mål vil blive øget i dag”, siger Josep Borrell.
Samtidig skal EU-landenes forsvarsministre ifølge Borrell diskutere, om man vil etablere det, han kalder en “celle” i Ukraines hovedstad, Kyiv, for at koordinere træningen med det ukrainske militær.
“Det er den mest succesfulde træningsmission i EU’s historie. Det er bemærkelsesværdigt, at EU-landene formår at træne 60.000 og snart flere ukrainske soldater”, siger Josep Borrell.
Træningsmissionen startede i november 2022 og foregår i øjeblikket i Tyskland og Polen. Ifølge Borrell er der ikke planer om at flytte træningen ind i Ukraine. Dermed ville soldaterne ellers blive trænet tættere på fronten.
“Vi skal diskutere, om vi skal have et koordinationscenter i Ukraine. Men der er ikke enighed om at træne ukrainske soldater i Ukraine”, siger Josep Borrell.
Danmark er ikke tilhænger af at flytte træningen ind i Ukraine.
“Jeg synes, vi skal fortsætte den træning, som vi har nu, siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen under en pause i mødet.
Han fremhæver, at Danmark blandt andet bidrager til træningen i Storbritannien.
“Der findes andre lignende træningsaktiviteter rundt om i nabolandene til Ukraine. Det er der, jeg synes, vi skal lægge vores fokus”, siger Troels Lund Poulsen.

Det redaktionelle ansvar for udgivelsen ligger hos Ritzau.