Have the article read by OpenAI (Beta). Please note that AI translations may take some time to process.

Bukarest – Egy romániai óvodát és iskolát díjazott az Európai Bizottság az innovatív oktatásért az Európai Innovatív Tanítási Díj keretében – tájékoztatott csütörtökön a tanügyminisztérium.

A kisgyermekkori nevelés és gondozás kategóriában egy bukaresti óvoda a Csodálatos gyermekek, csodálatos természet (ACAN) projektért, a középfokú oktatás kategóriában pedig egy paşcani-i iskola a Művészetterápia az autizmus spektrumán projektért nyerte el a díjat.

Az Európai Innovatív Tanítási Díj egy olyan kezdeményezés, amelyet az Európai Bizottság az európai oktatási térség 2025-ig történő megvalósításáról szóló közleménye alapján 2021-ben hoztak létre. Az elismerést négy kritérium alapján ítélik oda: alkalmazott módszerek, innovációs környezetek, a tanárok szerepe, hatás és eredmények. A díjjal az Erasmus+ programnak az európai oktatási térséghez való hozzájárulását, valamint az Európa-szerte működő iskolák közötti együttműködés és hálózatépítés fontosságát ismerik el.

A díj tematikus fókusza 2024-ben a Jólét az iskolában volt, amely az egészséges és befogadó iskolai környezethez hozzájáruló oktatási erőfeszítéseket tükrözi. (2024.09.19.)

Raspunderea editoriala pentru aceasta publicatie apartine Agerpres.