sv flag go to the original language article
This article has been translated by Artificial Intelligence (AI). The news agency is not responsible for the content of the translated article. The original was published by TT.

Стокхолм – Организацията „Kонсумирането на Швеция“ и 20 други европейски потребителски организации възнегодуват срещу стратегиите на гейминг гигантите да привличат деца и млади хора да харчат пари за покупки в игрите. Стратегиите се обвиняват за това, че са хитри и манипулативни.

Организациите разглеждат използването на виртуални валути като проблематично. Играчите купуват, с истински пари, виртуалната валута, която след това се изразходва вътре в играта.

“Единственото основание за това, което наблюдаваме, е, че се опитват да прикрият реалните разходи за покупките от потребителите”, казва Синан Акдаг, международен секретар при „Консумирането на Швеция“.

Сега организацията, заедно с европейската потребителска организация BEUC и десет други потребителски организации, подава жалба срещу седем гейминг гиганта като Mojang Studios и Roblox Corporation към мрежата на потребителските власти на ЕС, CPC.

Европейската индустриална организация Video Games Europe (VGE) не се съгласява с критиката и счита, че виртуалните валути са добре установени и лесни за разбиране за играчите.

(12 септември)