Што ја движи Европа оваа недела

KEY STORY

Војната во Украина, економските предизвици, климатските промени – многу прашања ја движат Европа. Секој петок, ќе објавуваме Тема во фокус што фрла светлина на една главна тема од таа недела. Очекувајте приказни за широк спектар на прашања и гласови од цела Европа што се различни како и политиката на ЕУ. Со нашата Тема во фокус, имаме за цел да дадеме контекст и да ви овозможиме подобро разбирање на различните европски перспективи. енр ќе даде заеднички увид во „Што ја движи Европа“. Написите се засноваат на покриеноста на ЕУ прашања од страна на агенциите учеснички. Статијата е достапна на англиски, германски и француски јазик.

Европратениците предупредуваат за правни дејствија во врска со милијардите од ЕУ за Унгарија

Европратениците предупредуваат за правни дејствија во врска со милијардите од ЕУ за Унгарија

Европратениците повикаа на понатамошни чекори за подготовка на судска постапка против Европската комисија заради деблокадата на милијарди средства од буџетот на ЕУ за Унгарија. Во декември, Комисијата додели средства за да ја придобие поддршката на Унгарија за...

Прочитај повеќе