bg flag go to the original language article
This article has been translated by Artificial Intelligence (AI). The news agency is not responsible for the content of the translated article. The original was published by BTA.

СОФИЈА – Државни фонд „Пољопривреда” исплатио је више од 800 хиљада евра рибарском послу и општинама у оквиру Програма за поморске послове и рибарство 2014-2020. Финансијски је подржано 29 прималаца средстава, од којих су 28 реализовали приватне инвестиције, саопштио је Фонд.

Средства су исплаћена 21 примаоцу у износу од 458.117 евра у оквиру програма, укључујући подршку услед поремећаја на тржишту и ланцу снабдевања риболовним и аквакултурним производима услед рата.

Бесповратна помоћ у износу од 15.338 евра одобрена је за четири компаније због привремене обуставе риболова услед рата, који угрожава безбедност риболовних активности или ремети њихову економску одрживост.

Три пројекта приватних кандидата добила су 319.046 евра. Договорене инвестиције подржавају изградњу рибарства, као и истраживања историјских и културних фактора који утичу на развој рибарства – део стратегије „Плави раст”.
Подржан је пројекат општине Поморје. Бесповратна помоћ од 38.858 евра додељена је за успостављање еко зоне за рекреацију и промоцију активности „За чисто Црно море”.

Почетком септембра, Државни фонд „Пољопривреда” исплатио је рибарском послу и општинама више од 5,6 милиона евра. (01.10.2024)