Të gjitha agjencitë pjesëmarrëse

AFP, Francë: AFP është një agjenci kryesore lajmesh që ofron mbulimin e ngjarjeve dhe çështjeve nga e gjithë bota. Me një rrjet lajmesh në 151 vende, AFP pretendon të jetë lideri botëror në verifikimin e lajmeve digjitale. Me seli në Paris, agjencia ka redaksi në më shumë se 260 qytete të tjera në mbarë botën, përfshirë në Bruksel. 2 400 punonjës nga 100 vende raportojnë për ngjarjet botërore në gjashtë gjuhë në video, tekste, foto dhe infografikë.

AFP ka 1 800 abonentë në botë. Në Evropë, agjencia numëron 2 975 abonentë në të gjitha kategoritë, përfshirë mediet, institucionet, kompanitë e kështu me radhë. Shumë agjenci evropiane abonohen në AFP dhe marrin, përkthejnë dhe shpërndajnë produktet e saj. Aktualisht, AFP ka 14 gazetarë të akredituar në Komisionin e BE-së.

Shitjet
Mail: europe.ventes[at]afp.com

ANSA, Itali:

Në selinë e saj në Romë dhe në 21 zyra të tjera në Itali, ANSA prodhon tekste, foto dhe video dhe gjithashtu ofron shpërndarje të njoftimeve për shtyp. Organizohet si bashkim botuesish me subvencione nga qeveria. Qarkullimi vjetor i saj është më shumë se 10 milionë euro, i gjeneruar nga më shumë se 500 punonjës. ANSA boton në italisht, anglisht, spanjisht dhe portugalisht dhe ka korrespondentë në 73 vende jashtë Italisë. Audienca e synuar e ANSA përfshin mediat dhe bizneset. ANSA përdor enr për shkak të rrjetit të saj lokal.

ANSA përmbledh rreth 100 media, përfshirë transmetues kombëtarë dhe lokalë, gazeta, revista, media online dhe kompani argëtimi. Më së shumti, më shumë se 50 gazeta ditore, më shumë se 10 gazeta javore, përfshirë revistat e lidhura me gazetat, rreth 10 stacione radiofonike, katër grupe transmetuese kryesore, më pak se 20 transmetues rajonalë, më pak se 10 transmetues ndërkombëtarë. 10 klientët kryesorë mediatikë të ANSA-s, për sa i përket mbulimit dhe shpërndarjes, janë RAI, RTI, SKY, RCS, GEDI, LA7, TV2000, CED, ATHESIS si dhe RIFFESER. Aktualisht, ANSA ka 10 akreditime në Komisionin e BE-së.

Editorial
Enrico Tibuzzi, Head of ANSA Brussels Bureau
Mail: enrico.tibuzzi[at]ansa.it

Shitjet
Luigi Silvestri, Head of Digital and International Marketing and Sales
Mail: luigi.silvestri[at]ansa.it

AGERPRES, Rumani: Ndershmëria, barazia, saktësia dhe shpejtësia janë disa nga atributet që përcaktojnë Agjencinë Kombëtare të Lajmeve AGERPRES. Burimi më i besueshëm i informacionit në Rumani ofron, çdo vit mbi 180 000 lajme, intervista, raporte artistike dhe materiale dokumentare si dhe rreth 850 000 foto të saj dhe partnerëve. AGERPRES është i vetmi institucion mediatik në Rumani me korrespondentë në pothuajse të gjitha qarqet dhe agjenci shtypi me famë ndërkombëtare si partnere mediatike.

Shërbimi i AGERPRES-it merret nga 86 medie në mënyrë të përmbledhur. Më shumë e marrin gjashtë gazeta ditore, 10 gazeta javore, 25 stacione radio, 20 stacione televizive si dhe gjashtë platforma lajmesh. 10 klientët kryesorë mediatikë të AGERPRES, në lidhje me mbulimin dhe shpërndarjen, janë RCS-RDS (Digi TV, radio dhe web), Televizioni Kombëtar Rumun (TVR – të gjitha kanalet dhe web), Radio Kombëtare Rumune (të gjitha stacionet dhe web), PRO TV, Evenimentul Zilei dhe Capital, Hotnews, DC news, Ringier – Libertatea, Adevarul Holding si dhe Antena Group (tv dhe web). Aktualisht, AGERPRES mban akreditime të lidhura me ngjarje dhe raste, por jo të përhershme, në Komisionin e BE-së.

Übersetzt mit www.DeepL.com/Translator (kostenlose Version)

Editorial
Cristina Tatu, Deputy managing director
Mail: cristina.tatu[at]agerpres.ro
T: +407 226 01 191

Marketingu dhe Shitjet
Cristian-Dan Durleci Mateescu , Deputy General Director
Mail: marketing[at]agerpres.ro cristian.durleci[at]agerpres.ro

APA, Austri: Departamenti i redaksisë i agjencisë së lajmeve APA furnizon peizazhin mediatik austriak me përmbajtje gazetareske në formate teksti, grafike, imazhi, audio dhe video. Ajo është në pronësi të gazetave të përditshme austriake dhe Korporatës Austriake të Transmetimeve (ORF) dhe është e pavarur nga shteti dhe qeveria. Ajo ka selinë në Vjenë dhe punëson 145 gazetarë. APA sheh avantazhe të qarta në bashkëpunimin brenda ENR përmes shkëmbimit me përfaqësues të agjencive të tjera.

Shërbimi i APA-s merret nga 116 medie në mënyrë të përmbledhur. Më shumë, këtë shërbim e marrin 15 gazeta ditore, 20 gazeta javore, 21 stacione radio, 10 stacione televizive si dhe 22 platforma lajmesh. 10 klientët kryesorë të mediave të APA-s, në lidhje me mbulimin dhe shpërndarjen, janë ORF, ‘’Kronen Zeitung’’, ‘’Kleine Zeitung’’, ‘’Österreich’’, ‘’Kurier’’, ‘’Der Standard’’, OÖ Nachrichten, ‘’Die Presse’’, ‘’Salzburger Nachrichten’’ dhe ‘’Tiroler Tageszeitung’’. Aktualisht, APA ka dy akreditime të përhershme në Komisionin e BE-së dhe të tjera të lidhura me ngjarje dhe raste.

Editorial
Johannes Bruckenberger, Editor-in-Chief
Johannes.Bruckenberger[at]apa.at
T +43 1 360 60 1000

Shitjet
Paul Schneidhofer, Head of Sales
Mail: Paul.Schneidhofer[at]apa.at
T +43 1 360 60 3500

ATA, Shqipëri: Agjencia shqiptare e lajmeve ATA, me qendër në Tiranë, punëson 86 gazetarë. Ai financohet nga shteti dhe publikon përmbajtje në shqip, anglisht dhe frëngjisht për audiencat e synuara si media, kompani dhe të tjera. Shërbimet e agjencisë së lajmeve përfshijnë shërbimet e fjalëve, fotografive dhe videove. ATA nuk ka asnjë korrespondent jashtë vendit deri më tani dhe kërkon të rrisë praninë e saj në Bruksel përmes redaksisë, në mënyrë që të sigurojë transparencë për konsumatorët e medias shqiptare.

Shërbimin e ATA-s e marrin 35 medie në mënyrë të përmbledhur. Më shumë shërbimin e saj e marrin 10 gazeta ditore, pesë stacione radio, 10 stacione televizive dhe 10 platforma lajmesh. 10 klientët kryesorë mediatikë të ATA-s, për sa i përket mbulimit dhe shpërndarjes, janë Balkanweb, TV Klan, TV Klan News, TVSH, Report TV, News 24 TV, Faxweb, ‘’Cult Plus’’, gazeta ‘’Sot’’ si dhe gazeta ‘’Panorama’’.

Editorial
Arian Jorgaqi
arianjorgaqi[at]yahoo.it
T +355 697 069 325

Shitjet
Ensi Gjoni
ensi_gjoni[at]yahoo.com
T +355 696 412 772

Belga, Belgjikë: Belga News Agency është furnizuesi kryesor i lajmeve ditore për mediat belge, duke furnizuar buletinet e lajmeve nga brenda dhe jashtë vendit. Aktualisht janë 100 gazetarë që punojnë për agjencinë, me seli në Bruksel. Raportimi mbulon të gjitha fushat: nga politika, biznesi, çështjet sociale, financat, sporti, kultura e deri te argëtimi. Gazetarët dhe fotografët e shtypit dërgojnë qindra foto dhe mesazhe me tekst në media çdo ditë, së bashku me dhjetëra lajme në internet, raporte audio dhe video, secila prej tyre në frëngjisht dhe flamand.

Shërbimin e BELGA-s e marrin rreth 200 medie. Më shumë shërbimin e saj e marrin 15 gazeta ditore, një gazetë javore, rreth 80 stacione radio, rreth 30 stacione televizive si dhe rreth 10 platforma lajmesh. 10 klientët kryesorë të medies të BELGA-s, për sa i përket mbulimit dhe shpërndarjes, janë DPG Media, Mediahuis, VRT, RTBF, RTL Belgium, Rossel, IPM, Roularta, Mediafin dhe EDA. Aktualisht, BELGA ka gjashtë gazetarë, dy video gazetarë dhe 19 fotografë të akredituar në Komisionin e BE-së.

Editorial
Hans Vandendriessche, Editor-in-Chief
Evdd[at]belga.be / redactie[at]belga.be
T +32 2 743 23 38

Shitjet
Lieven De Maertelaere, Chief Service Officer
ldm[at]belga.be / sales[at]belga.be
T +32 2 743 23 84

BTA, Bullgari: BTA është agjencia kombëtare e lajmeve e Bullgarisë, me qendër në Sofje. Ajo u themelua në vitin 1898 dhe sot është një burim kryesor informacioni për mediat e shkruara dhe online, agjencitë qeveritare dhe OJQ-të në Bullgari. Gjuhët e prodhimit për tekstin dhe fotot janë bullgarishtja dhe anglishtja. BTA thotë se është një “organizatë kombëtare autonome e lajmeve” drejtori i përgjithshëm i së cilës zgjidhet nga parlamenti. Statuti i agjencisë garanton pavarësinë editoriale dhe e mbron atë nga ndikimi ekonomik dhe politik. Aktivitetet e BTA financohen nga shitja e shërbimeve dhe produkteve të saj të informacionit, si dhe nga reklamat dhe nga buxheti kombëtar.

dpa, Gjermani: Agjencia Gjermane e Shtypit dpa u themelua në vitin 1949 dhe është një nga agjencitë kryesore të pavarura të lajmeve në botë. dpa furnizon mediat, kompanitë dhe organizatat me shërbime editoriale. Kjo përfshin tekste, foto, video, grafikë, raporte radiofonike dhe formate të tjera. Si një agjenci ndërkombëtare aktive, dpa raporton në shtatë gjuhë. Rreth 1000 gazetarë punojnë në rreth 150 vende në Gjermani dhe jashtë saj. Aksionerët e DPA janë 174 kompani mediatike gjermane. Ekipi redaktues i PDSH-së punon sipas parimeve të përcaktuara në statutin e PDSH-së dhe kështu pavarësisht nga pikëpamjet botërore, sipërmarrjet e biznesit apo qeveritë. Redaksia qendrore ndodhet në Berlin.

Shërbimin e dpa-së e marrin më shumë se 500 medie si përmbledhje. Më shumë këtë shërbim e marrin 319 gazeta ditore, 16 gazeta javore, më shumë se 100 stacione radio, më shumë se 30 stacione televizive si dhe rreth 300 platforma lajmesh. 10 klientët më të mirë të dpa-së, për sa i përket mbulimit dhe shpërndarjes, janë ARD, Welt/BILD, Ippen Group, T-Online, FUNKE Group, RTL Group, RND Group, SWMH Group, ZDF si dhe 1&1.

Editorial
service[at]dpa.com

Shitjet
Christiane Düsterfeld
duesterfeld.christiane[at]dpa.com

EFE, Spanjë: Më shumë se 3,000 gazetarë punojnë për agjencinë spanjolle të lajmeve në më shumë se 180 qytete në 120 vende. Agjencia ka selinë në Madrid, me zyra shtesë lajmesh në Bogota, Kairo dhe Rio de Zhaneiro. EFE shpërndan gati tre milionë lajme në vit në formate të ndryshme – tekst, fotografi, audio, video dhe multimedia – dhe arrin në më shumë se 2000 media në mbarë botën çdo ditë. E themeluar në vitin 1939, EFE është bërë agjencia kryesore e lajmeve në Spanjë dhe Amerikën Latine dhe një nga agjencitë më të mëdha të shtypit në botë. Agjencia është në pronësi të SEPI (Sociedad Estatal de Participaciones Industriales), një shoqatë shtetërore për pjesëmarrje industriale.

Editorial
Catalina Guerrero
cguerrero[at]efe.com
T +32 2 285 48 31

Shitjet
José Rodríguez
jrodriguezm[at]efe.com
T + 34 682 889 513

Europa Press, Spanjë: Europa Press është agjencia më e madhe private e lajmeve në Spanjë. Kompania u themelua në vitin 1957 dhe ka më shumë se 400 punonjës me një prani mbarëkombëtare në Spanjë. Ai përbëhet nga kompani të pavarura publike në shtatë fusha biznesi: lajme, televizion, veçori, komunikim, internet dhe përmbajtje editoriale për gazetat ditore. Agjencia ofron shërbime rajonale dhe ndërkombëtare në gjuhët kombëtare. Europa Press thotë se prodhon më shumë se 3000 lajme çdo ditë për më shumë se 1000 klientë.

Shërbimin e Europa Press e marrin rreth 400 medie si përmbledhje. Më shumë e marrin rreth 250 gazeta ditore, rreth 20 gazeta javore, rreth 300 stacione radio, rreth 70 stacione televizive si dhe rreth 15 platforma lajmesh. 10 klientët më të mirë mediatikë të Europa Press, për sa i përket mbulimit dhe shpërndarjes, janë UNIDAD EDITORIAL, PRISA, VOCENTO, ATRESMEDIA, RTVE, MEDIASET, PRENSA IBÉRICA, HENNEO, PROMECAL si dhe GODÓ. Aktualisht Europa Press ka tre gazetarë të akredituar në Komisionin e BE-së.

Informacioni i kontaktit
Candelas Martín de Cabiedes, Business Development Director
Mail: candelasmartindecabiedes[at]europapress.es

FENA, Bosnje-Hercegovinë: Agjencia Federale e Lajmeve (FENA) u krijua në vitin 2000 me një dekret të qeverisë së Federatës së Bosnje-Hercegovinës (FBH) për të ofruar lajme të rëndësishme për FBH. Agjencia u themelua nga bashkimi i agjencive BH Press dhe Habena dhe është bërë një burim informacioni vendas dhe ndërkombëtar. FENA publikon rreth 250 lajme multimediale në ditë në gjuhët zyrtare të Bosnje- Hercegovinës si dhe në anglisht.

FENA është shpërndarësi kryesor i artikujve të lajmeve për të gjitha stacionet e rëndësishme mediatike, televizive dhe radiofonike në vend. Shumica e medieve janë abonentë të FENA-s dhe marrin përsipër artikujt e FENA-s në baza ditore. Këtu përfshihen rreth 150 organe mediatike. FENA është paraqitur më së shumti në mediat online dhe rreth 3-4 gazeta ditore dhe javore. Për sa i përket stacioneve radiofonike, FENA shpërndan në radio stacione nga çdo pjesë e vendit, duke përfshirë rreth 8-10 radio stacione kryesore. Lajmet e FENA-s shfaqen në lajmet ditore të stacioneve televizive kryesore, më së shumti, rreth shtatë nga pjesë të ndryshme të vendit. Shërbimin e FENA-s e marrin rreth 70 platforma lajmesh. 10 klientët kryesorë të FENA-s, për sa i përket mbulimit dhe shpërndarjes, janë klix.ba, radiosarajevo.ba, faktor.ba, TVKS, FTV, ALJAZEERA BALKANS, AVAZROTO PRESS, TRT, raport.ba si dhe tuzlanski.ba. Aktualisht, FENA akrediton gazetarë për ngjarje individuale.

Editorial
Hana Imamović
Mail: Hana.Imamovic[at]fena.gov.ba

Shitjet
Aida Birno
Mail: Aida.Birno[at]fena.gov.ba

HINA, Kroaci: Tekstet, fotot, videot, grafika dhe audio janë prodhuar nga 100 gazetarët e agjencisë kroate të lajmeve. Me seli në Zagreb, HINA mban 25 zyra të tjera në Kroaci dhe jashtë saj. Agjencia është në pronësi të shtetit dhe financohet nga qeveria. Ai publikon përmbajtje për median, bizneset dhe qeverinë, ekskluzivisht në kroatisht. Nga këndvështrimi i HINA-s, enr lehtëson punën dhe komunikimin e korrespondentëve të agjencisë në Bruksel dhe siguron që ata të punojnë së bashku si njësi në të ardhmen.

Shërbimin e HINA-s e marrin 128 media në mënyrë të përmbledhur. Më së shumti, nëntë gazeta ditore, katër gazeta javore, 46 stacione radio, shtatë stacione televizive si dhe 61 platforma lajmesh. 10 klientët më të mirë, në lidhje me mbulimin dhe shpërndarjen, janë HRT – Radio Televizioni Kroat, RTL, Nova TV, N1, ‘’Večernji list’’, ‘’Jutarnji list’’, ‘’Novi list’’, Index, Net.hr si dhe Telegram.hr. Aktualisht, HINA ka një gazetar të akredituar në Komisionin e BE-së.

Editorial
Mail: hina[at]hina.hr
T +385-1-4808600

Shitjet
marketing[at]hina.hr
T +385-1-4808702

MIA, Maqedonia e Veriut: 70 gazetarë prodhojnë tekste, foto dhe video në maqedonisht, shqip dhe anglisht për agjencinë e lajmeve MIA. MPB ka seli në kryeqytetin e Shkupit. Është një shoqëri aksionare në pronësi të shtetit. Audiencat e synuara të agjencisë së lajmeve përfshijnë mediat, bizneset, si dhe organizatat ndërkombëtare, ambasadat dhe shoqërinë civile. Raportimi për çështjet e BE-së është shumë i rëndësishëm për MPB-në, pasi Maqedonia e Veriut është kandidate për anëtarësim në BE. Për MPB-në, enr ofron mundësinë për të punuar në rrjetin e gazetarëve ndërkombëtarë.

Shërbimin e MIA-s e marrin 50 media. Më shumë e marrin tre gazeta ditore, gjashtë stacione radio, 10 stacione televizive si dhe 31 platforma lajmesh. 10 klientët më të mirë mediatikë të MIA-s, sa i përket mbulimit dhe shpërndarjes, janë TV TRT, TV 24, ‘’Sloboden pecat’’, TV Alsat, Vecer, TV Sonce, TV Sitel, Radio Antena 5, ‘’Koha’’ si dhe TV Telma. Aktualisht MIA ka një gazetar të akredituar në Komisionin e BE-së.

Editorial
Ana Cvetkovska (General Service Editor)
ana.cvetkovska[at]mia.mk
T +389 75 284 538

Shitjet
Jovanka Jankoska (Sales and Communications)
Mail: jovanka.jankoska[at]mia.mk
T +389 75 280 297

STA, Slloveni: Agjencia sllovene e lajmeve STA ka selinë në Lubjanë. Ajo punëson gjithsej 85 gazetarë në kryeqytet dhe qytete të tjera sllovene. Tre gazetarë të tjerë janë korrespondentë jashtë vendit. Agjencia e lajmeve është në pronësi të shtetit dhe rrjedhimisht financohet nga buxheti i shtetit. Tekstet, fotot dhe videot për media, kompani dhe qeveri janë prodhuar në sllovenisht dhe anglisht. Nga bashkëpunimi brenda Enr, STA pret përparësi të tilla si mundësia për të mësuar aftësi të reja (gazetare).

Shërbimin e STA e marrin rreth 50 medie si përmbledhje. Më shumë e marrin nëntë gazeta ditore, pesë gazeta javore, 12 stacione radio, katër stacione televizive si dhe 31 platforma lajmesh. 10 klientët më të mirë të STA, për sa i përket mbulimit dhe shpërndarjes, janë RTV Slovenija, POPTV/Akanal, Delo, Dnevnik, Siol, Žurnal, Radio Aktual, Planet TV, Ra Ognjišče si dhe Večer. Aktualisht, STA ka dy gazetarë të akredituar në Komisionin e BE-së.

Informacioni i kontaktit
Barbara Štrukelj
Mail:barbara.strukelj[at]sta.si
T +386 51 344 839

Tanjug, Serbi: Agjencia serbe e lajmeve Tanjug ka selinë e saj në Beograd. Ai publikon më shumë se një milion lajme multimediale në formë tekstesh, fotosh, audio dhe videosh në vit. Boton në serbisht dhe anglisht. Midis klientëve të saj, agjencia numëron rreth 100 media nga Serbia dhe vendet fqinje, të cilat përdorin Tanjug si një burim të besueshëm dhe të besueshëm. Sipas agjencisë, kjo e bën atë burimin më të cituar nga rajoni serb. Aktualisht, agjencia punëson më pak se 100 gazetarë.

Editorial
Jovana Joksimovic, Editor-in-Chief
Mail: jovana.joksimovic[at]tanjug.rs

Shitjet
Vanja Babic, Marketing
Mail: vanja.babic[at]tanjug.rs
T +381 66 8317 095

TASR, Sllovaki: Agjencia sllovake e lajmeve TASR është një agjenci publike, kombëtare dhe e pavarur që ofron raportime në interes të publikut. Me seli në Bratislavë, TASR nuk subvencionohet nga shteti dhe gjeneron të ardhura nga shitja e produkteve të saj si dhe nga shërbimet e agjencisë. Për këtë arsye është lidhur një kontratë me shtetin për urdhra në interes publik, të cilat janë të përcaktuara në mënyrë të detajuar në ligj. Për shembull, mbulimi i përgjithshëm i çështjeve të BE-së është ligjor në Sllovaki. Gjithsej 130 gazetarë prodhojnë tekste, foto dhe video në sllovakisht dhe në anglisht për mediat, kompanitë dhe shtetin. Qarkullimi vjetor është 5.5 milionë euro.

Shërbimin e TASR e marrin 350 media si përmbledhje. Më shumë e marrin të gjitha të përditshmet dhe të përjavshmet përkatëse të shtëpive botuese të mëdha, 30 stacione radio, katër në mbarë vendin, tetë stacione televizive rajonale si dhe në internet në pronësi të shtëpive botuese dhe 300 platforma lajmesh. 10 klientët kryesorë mediatikë të TASR, në lidhje me mbulimin dhe shpërndarjen, janë ‘’Rozhlas a televízia Slovenska’’ (RTVS), Markíza Slovakia (TV Markíza), Slovenská produkčná a.s. (TV JOJ), Petit Press, C.E.N., News and Media Holding, MAFRA Sllovaki, FPD Media, OUR MEDIA SR si dhe Spoločnosť Ringier Axel Springer Media. Aktualisht, TASR ka një gazetar të akredituar në Komisionin e BE-së.

Editorial
Marián Kolár, Editor-in-Chief
Mail: marian.kolar[at]tasr.sk

Shitjet
Mária Tarišková, Director of Sales and Marketing
Mail: maria.tariskova[at]tasr.sk

Associated Partner

AMNA, Greka: AMNA ka një prani në sektorin e medias që shtrihet për më shumë se një shekull. Agjencia Athinjote e Lajmeve (ANA) u bashkua me Agjencinë Maqedonase të Shtypit (MPA) në 2008 dhe më pas formoi AMNA-n. AMNA prodhon, mbledh, redakton dhe shpërndan lajme dhe fotografi lokale dhe ndërkombëtare, si dhe materiale radioje dhe televizive për t’u shpërndarë në organet e mediave në Greqi, Qipro, shumë vende të treta dhe diasporën greke. Rrjeti i informacionit të agjencisë së lajmeve përmban përmbledhje lajmesh në disa kryeqytete evropiane si dhe në SHBA dhe në të gjitha qytetet e mëdha greke, ndërkohë që agjencitë ndërkombëtare të lajmeve përdorin lajmet e AMNA-s duke shfrytëzuar shërbimet e agjencisë në baza ditore.

Drejtoria & Redaksia

Aimilios Perdikaris, General Manager
T + 30 210 6405701
perdikaris[at]amna.gr, contact[at]amna.gr

Shitje & Marketing

John Georgiou, Head of R&D, Marketing and Sales Dept.
T + 30 210 6400560
geo[at]amna.gr

ANP, Holandë: ANP është agjencia kombëtare holandeze e lajmeve që u ofron mediave në Holandë artikuj lajmesh 24/7, fotografi, infografikë dhe buletine lajmesh radiofonike. ANP ka selinë në Hagë dhe ka redaksi shtesë në ndërtesat parlamentare holandeze (gjithashtu në Hagë), Amsterdam dhe Bruksel.

Agjencia Polake e Shtypit (PAP), Poloni, është pasardhëse e Agjencisë Telegrafike Polake (PAT), e cila u krijua në 1918. PAP është burimi i vetëm më i madh i lajmeve nga Polonia me mbi 270 gazetarë dhe 50 fotoreporterë që ofrojnë lajme dhe foto. Anëtarët e Bordit Drejtues emërohen nga Këshilli Kombëtar i Medias, pasi kompania është 100% në pronësi të Thesarit të Shtetit. Agjencia ka mbi një duzinë tavolina editoriale në selinë e saj në Varshavë, të specializuara në tema biznesi, politike, shkencore dhe sportive. PAP ka 24 degë rajonale në të gjithë Poloninë dhe disa korrespondentë të huaj: në Evropë, SHBA dhe Kinë.

Editorial
newsroom[at]pap.pl

Shitjet
sprzedaz[at]pap.pl

Solidarity Partner

UKRINFORM, Ukrainë: Agjencia e lajmeve UKRINFORM u themelua në vitin 1918 dhe është e vetmja agjenci kombëtare e lajmeve në vend. Agjencia ka një rrjet të madh korrespondentësh në të gjitha rajonet e Ukrainës, si dhe në Shtetet e Bashkuara, Kanada, Austri, Holandë, Gjermani, Francë, Turqi, Belgjikë, Letoni dhe Poloni. Lajmet publikohen në internet në ukrainisht, rusisht, anglisht, gjermanisht, spanjisht, frëngjisht, japonisht, polonisht dhe kinezisht. Përveç kësaj, agjencia e lajmeve ka një shërbim fotografik profesional. UKRINFORM është anëtare e Aleancës Evropiane të Agjencive të Shtypit.

Editorial

Nataliia Kostina, Chief of Foreign Department
nkostina[at]ukrinform.com
T +380 67 5002 448

Shitjet

marketing[at]ukrinform.com
cooperation[at]ukrinform.com

 

Observer Partner

CTK, Republika Çeke: CTK u themelua më 28 tetor 1918, në të njëjtën ditë me Çekosllovakinë dhe u quajt Agjencia Çekosllovake e Lajmeve. Deri në vitet 1990 ajo ishte një agjenci shtetërore dhe historia e saj është e lidhur ngushtë me atë të shtetit çek. Shërbimin e CTK-së e marrin më shumë se 50 medie në mënyrë të përmbledhur. Pesë klientët më të mirë të CTK-së janë Česká Televize, Český rozhlas, Mafra a.s., Seznam.cz dhe Qendra e Lajmeve Çeke a.s. CTK është pronare 100% e Profimedia, fotobankës më të madhe të Evropës Qendrore, ku të dyja kompanitë ofrojnë më shumë se 200 milionë foto nga burime me reputacion si AP, AFP, Magnum, dpa, Splash, imago dhe të tjera. Ato operojnë në 10 tregje të tjera jashtë Republikës Çeke.

CTK është një korporatë publike e themeluar me ligj. Shteti nuk është përgjegjës për asnjë detyrim të CTK-së dhe CTK-ja nuk është përgjegjëse për asnjë detyrim shtetëror. CTK-ja nuk subvencionohet nga shteti. CTK-ja është e pavarur politikisht dhe financiarisht. Motoja e CTK-së është “shpejtësi – besueshmëri – pavarësi”.

Lusa, Portugali: Lusa është Agjencia më e madhe e Lajmeve në portugalisht që ofron një mbulim të plotë në disa mbështetje – tekst, audio, video, foto – për të gjitha mediat, kompanitë dhe institucionet që dëshirojnë të informohen për ngjarjet në mbarë botën.

Lusa ofron çdo ditë rreth 500 lajme, 2000 fotografi, 20 video dhe 30 audio. Me mbi 200 gazetarë të pranishëm në 5 kontinente, Lusa ofron shërbime të panumërta, të përshtatura për nevojat e klientit, dhe gjithashtu ofron akses në një arkiv të gjerë tekstesh dhe imazhesh.

Ritzau, Danimarka: Ritzau’s Bureau është agjencia e pavarur kombëtare e lajmeve e Danimarkës që ofron lajme dhe materiale fotografike vendase dhe ndërkombëtare për të gjitha mediat në vend.