Përshkrimi i projektit

European Newsroom (ENR) është një projekt bashkëpunimi ndërmjet agjencive të lajmeve nga e gjithë Evropa – dpa, AFP, AGERPRES, ANP, ANSA, APA, ATA, Belga, BTA, EFE, Europa Press, FENA, HINA, MIA, PAP, STA. , Tanjug, TASR dhe UKRINFORM. Agjencitë pjesëmarrëse kanë mundësi për trajnime, arsimim të mëtejshëm dhe zhvillim të përbashkët të standardeve gazetareske. Mjete të tilla si kontrolli i fakteve dhe verifikimi ndihmojnë për të mbështetur gazetarinë cilësore duke luftuar përhapjen në rritje të dezinformimit dhe propagandës. Nëpërmjet ENR agjencive evropiane u jepet akses i barabartë në informacion duke hapur rrugën për raportim gjithëpërfshirës dhe të larmishëm përtej kufijve kombëtarë.

Raportimi profesional për BE-në dhe Evropën, i shpërndarë nga ENR, informon njerëzit në vendet e tyre përkatëse në mënyrë të paanshme dhe të pavarur. Ai u siguron agjencive fakte të verifikuara dhe akses profesional në lajme dhe burime përtej propagandës dhe lajmeve të rreme. ENR mund të krijojë një qendër të cilësisë dhe integritetit gazetaresk në zemër të BE-së.

Shkurtimisht, bëhet fjalë për agjencitë evropiane që punojnë së bashku – në nivel agjencish dhe më gjerë. Kjo nuk është vetëm ideja e redaksisë, por edhe ideja e një Evrope të bashkuar.