Одлуката на пекарите останува во сила, и денеска нема да испорачуваат леб

Одлуката на пекарите останува во сила, и денеска нема да испорачуваат леб

И денеска на полиците во маркетите нема да има леб, велат пекарите. Тие остануваат на одлуката од понеделникот дека производство и испорака нема да има. Како што велат за МИА нивни претставници, подготвени се за разговор со надлежните институции, но тогаш кога ќе добијат официјална покана, а не „повик“ или „апел“ преку прес-конференција.

European Parliament approves taxonomy, but Ursula majority splits

European Parliament approves taxonomy, but Ursula majority splits

Last plenary session in Strasbourg before the summer break. Two votes dominated the work session: the inclusion of gas and nuclear in the list of sustainable investments and the approval of the digital package to counter the power of Big Tech. In the background the war in Ukraine and the energy crisis