Samiti historik i BE-së në Tiranë, rikonfirmim i partneritetit strategjik të Unionit me rajonin

Samiti historik i BE-së në Tiranë, rikonfirmim i partneritetit strategjik të Unionit me rajonin

Kryeministri Edi Rama e konsideroi këtë takim jo vetë si “një moment historik dhe shenjë të jashtëzakonshme të një vetëdijesimi të faktit që Bashkimi Evropian ka nevojë për Ballkanin Perëndimor, po aq sa ky rajon ka për BE-në”, por edhe si “një ngjarje të paharrueshme në historinë e marrëdhënieve ndërkombëtare të Shqipërisë”