Shqipëria dhe Italia bien dakord për njohjen e pensioneve

Shqipëria dhe Italia bien dakord për njohjen e pensioneve

Shtetasit shqiptarë, të cilët punojnë dhe jetojnë në Itali, do t’u njihen vitet e punës edhe në Shqipëri në momentin që dalin në pension. Marrëveshja teknike mes Shqipërisë dhe Italisë pritet të miratohet në muajt në vijim nga qeveritë dhe më pas nga parlamentet e të dy vendeve.

Bajram Begaj presidenti i ri i Shqipërisë

Bajram Begaj presidenti i ri i Shqipërisë

Bajram Begaj mori zyrtarisht të dielën detyrën e presidentit të Republikës së Shqipërisë, ndërkohë që në ceremoninë e betimit renditi disa nga prioritet kryesore të mandatit të tij pesëvjeçar, që nga procesi i bisedimeve për anëtarësimin e Shqipërisë në Bashkimin Evropian deri te kriza e krijuar nga agresioni rus në Ukrainë.

Rritja ekonomike e Shqipërisë e mjaftueshme për të ruajtur konsumin dhe investimet përballë inflacionit në rritje

Rritja ekonomike e Shqipërisë e mjaftueshme për të ruajtur konsumin dhe investimet përballë inflacionit në rritje

Ecuria e ekonomisë në periudhën vijuese mbetet subjekt i sfidave serioze. Rritja e çmimeve në tregjet botërore, shtrëngimi i kushteve financiare dhe ngadalësimi i pritur i ekonomisë në Eurozonë, si dhe frenimi i fuqisë blerëse të familjeve, do të kenë një ndikim me kah të kundërt mbi ecurinë e inflacionit dhe të rritjes ekonomike në vend.