Ковачевски: Намалување на цените на основните прехранбени производи е очекувано со успешните антикризни владини мерки

Ковачевски: Намалување на цените на основните прехранбени производи е очекувано со успешните антикризни владини мерки

Приватните превозници вклучени во Јавниот линиски превоз од изутринава со повеќе од 30 автобуси протестираат со целосно блокирање во сите правци на крстосницата кај „Мавровка.

Владата иницира одземање на државјанството на Онишченко

Владата иницира одземање на државјанството на Онишченко

Владата побара да започнат активности за поништување на решението за прием во државјанство на Северна Македонија за лицето Олександер Онишченко, кој е на црната листа на САД поради врските со Русија

Спасовски: Пријавите за бомби во училиштата се хибриден напад врз државата

Спасовски: Пријавите за бомби во училиштата се хибриден напад врз државата

Дојавите за поставени бомби во училиштата претставува хибриден напад врз државата и дека тоа е монструозен чин, без разлика кој и да го прави, смета македонскиот министер за внатрешни работи Спасовски