Домаќинствата ќе имаат струја и парно, уверуваат надлежните

Домаќинствата ќе имаат струја и парно, уверуваат надлежните

Домаќинствата ќе имаат и струја и парно, уверуваат надлежните и посочуваат дека се работи на обезбедување на енергенси и покрај забелешките дека граѓаните се ставени во неизвесност на околу две недели пред почетокот на грејната сезона

Продолжува расправата за кризната состојба во енергетиката

Продолжува расправата за кризната состојба во енергетиката

Пратениците во Собранието на Северна Македонија денеска продолжуваат да расправаат за кризната состојба во енергетиката, а оваа недела треба да се знае од каде земјата ќе набавува струја во пресрет на зимата.

Премиерот на Северна Македонија се обрати а отворањето на Состанокот по повод 30 години од Декларацијата за правата на малцинствата во рамките на Генералното собрание на ОН каде истакна дека С.Македонија е функционална мултиетничка држава и фактор на стабилност во регионот.

57,1 отсто од граѓаните се изјасниле дека се против „францускиот предлог“, што беше предуслов за тргнување на ветото на Бугарија за почеток на преговорите на Северна Македонија со ЕУ