Повторена силната поддршка на Италија за евроинтеграцијата на Северна Македонија

Повторена силната поддршка на Италија за евроинтеграцијата на Северна Македонија

Италијанскиот претседател, Серџо Матарели, го посети Скопје, каде ја повтори поддршката на неговата земја за ЕУ патот на С.Македонија. Опозицијата, пак, бара референдум за договорот со Бугарија.